Reiki behandeling

“Wat is het, hoe werkt het, hoe kan ik me dat voorstellen?” Deze vragen krijg ik wanneer ik er met vrienden over spreek. Ongekend is onbemind, zo luid het gezegde. Met deze post hoop ik op jouw vragen te beantwoorden. Moest je nog twijfelen of vragen hebben, aarzel niet om een seintje te geven.

Het praktisch aspect

Doorgaans duurt een sessie ongeveer 1u. Als ontvanger lig je op een matras. Eerst op je rug, daarna op je buik. Vanaf dat je lig moet je niks meer doen. Let op dat liggen optioneel is, zittend kan ook, liggend is de weg van de minste weerstand. De vriendelijke uitnodiging is nu om jouw aandacht naar jouw lichaam te vestigen. Jouw aandacht kan bijvoorbeeld gaan naar waar mijn handen zijn, hoe voelt het? Schoenen en sokken voor de rest zal je je kleren aanhouden. Als het oké is voor jou laat ik mijn handen op een zachte manier op jouw lichaam rusten. Omdat een Reiki behandeling gefocust is op de energetische veld in jou is het ook werkzaam op afstand, daarom is het absoluut mogelijk om je niet aan te raken indien de aanraking teveel of onaangenaam zou zijn.

Dat is het ongeveer, een uur liggend op de grond met je aandacht naar jouw lichaam gericht, intussen doorloop ik jouw lichaam met mijn handen.

Hoezo is dat werkzaam?

De bio-technische uitleg zal ik je nu even schuldig moeten blijven, dit aspect is voor mij onbekende vaarwateren maar ik kan hier even mijn persoonlijke bevindingen delen en hoe ik ernaar kijk. Er zijn verschillende meningen over de werkzaamheid ervan maar

Ik voelde [tijdens de behandeling] een duidelijk verschil tussen mijn linker- en mijn rechterkant, het was niet onaangenaam maar het voelde nog niet af […] ik voelde me rustig en ontspannen worden

Feedback na een Reiki behandeling

Ik (Carl) vergelijk een Reiki behandeling als bidden, een vraag dat energie zou stromen, helen en vitaliseren. Klinkt misschien een beetje maar mijn ervaring wijst aan dat het werkzaam is.

Het energetisch veld van het lichaam

Het concept dat er een energetisch veld in het lichaam is is een beetje controversieel, met de juiste technieken en de juiste aandacht kan het – althans in mijn beleving – gevoeld worden. Ik vergelijk het met het bloed dat door ons heen stroomt. Je bent je er niet van bewust totdat je jouw aandacht erop leggen en de juiste techniek gebruikt. Probeer eens het volgende:

Hou je schrijfhand als een pistool, wijsvinger en middenvinger vooruit en dan je duim stevig op je ringvinger, je hand is strak. Jouw ander hand heeft de vingers gestrekt. Tijdens deze “proef” raken jouw handen elkaar niet aan. Jouw schrijfhand wijst naar de andere en is op 1 or 2 cm van deze verwijderd. Het is alsof je een lazer door de palm van je hand zal schieten. Nu maak je – nog steeds zonder aan te raken – met jouw schrijfhand een tiental keren een cirkel beweging. En op dat moment leg je je volle aandacht op de palm van je platte hand. Wat voel je?

Deze stroom aan energie ervaar ik ook telkens bij Chi-Gong en Tai-Chi oefeningen of wanneer ik er de aandacht op vestig. Ik heb het ook meermaals bij anderen mensen ervaren.

Wil je het ook graag eens meemaken of heb je nog vragen?